lördag 31 oktober 2009

Guide Rolla

Hur man rollar

Att rolla är som att skriva en berättelse tillsammans... Man har minst en varsin karaktär som man lever sig in i (alltså känslor , konversationer m.m) Det kan underlätta att ha en handling , tema , miljö samt historia till karaktär. Du kan även göra upp om det ska finnas personer som hittas på under rollets gång och om alla får spela dessa eller vem som ska spela vilka av dem... Och en annan viktig sak kan vara att bestämma om man får spela den andras roll ibland eller om man är sina enskilda roller. Sedan när det är bestämt kan man börja rolla!

När man rollar kan man vara allt från 2 till (helst) 20 personer som rollar då det är risk att bli för rörigt annars. Men såklart kan man vara fler.

Du behöver heller inte ha en och samma handling till alla karaktärer i rollet. Det kan vara så att i ett stort roll att man kan ha en handling som är en grund men att vissa karaktärer även kan ha lite påbyggda handlingar t.e.x som att de är deras jobb att finna en skatt eller göra något speciellt , kanske vara i krig med en annan eller att den är drottningen i rollet... Men det hela beror på vad ni rollare i rollspelet bestämmer sig för!!
___________________________________________________________________

Och här får ni en mall som ni kan använda er av :

Tema:

Miljö:

Handling:

Karaktärer:
__________________________________________________________________________________________________________________

Mall till karaktärer :

Namn:

Smeknamn:

Ålder:

Utseende:

Familj:

Boende:

Övrigt:
_______________________________________________________________________________________________________________


Såklart behöver ni inte ha med all den information som jag har på mallen (ni kan även lägga till saker som ni vill ha med ) .Kanske vill ni istället bara ha information som Namn och ålder så att era karaktärer och ni får lära känna den andres karaktär i rollet. Och det går ju alldeles utmärkt !! Tänk bara på att bestämma med de andra /den andre som är med i rollet!!


Jag hoppas denna guide har varit mycket hjälp till er rollare som faktist vill ge rollandet ett chans!
Kanske bara för att fördriva tiden eller för att ha kul!!!

//Jen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar